Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Március 20 a Macaron világnapja

Március 20 a Macaron világnapja

Sok sok étel mellett a Macaron is kapott egy Világnapot ami március 20-ra esik

A Macaron sokáig szimpla mandulás habcsókot jelentett, az előző századforduló idején nyerte el mai alakját.

A roppanós kis apró sütemény elkészítése nem ördöngösség, egy kis gyakorlatot jó alapanyagot 

és némi türelmet igényel.

Érdemes vele próbálkozni világhódító útjára már elindult, nálunk is népszerű.

Források szerint Perzsiából került Velencébe, darált mandulás tésztából készült mandulakrémmel töltött sütemény formájában.

De hivatkoznak arra is hogy Franciaországban már 791-ben is készítettek ilyesmi süteményt.

Míg más források Medici Katalint jegyzik hogy általa került 1533-ban tartott esküvője által Franciaországba és így terjedt el.

A Macaron sokáig szimpla mandulás habcsókot jelentett, Claude Gerbet   ötlete alapján  az előző századforduló környékén   nyerte el mai alakját. A cukrász 2-2 darab süteményt talpával  mandulakrémmel összeragasztott ezzel megalkotta a ma ismert formát.

A 20. század elején Pierre Desfontaines  párizsi cukrász ötlete alapján két habcsókot ganache-val 

ragasztottak össze.

További 100 év múlva Pierre Hermé  cukrász  újította meg a a Macaron receptjét ezáltal szebb magasabb habcsók formát kialakítva.

Macaron hozzávalói: tojásfehérje, cukor, madula liszt, színezék ha színeset szeretnénk.  

                Krém egyéni fantázia és kreativitás  alapján változatok garmadája.

Macaron készítéshez eszközökben segítséget nyújtunk a Sütnifőzni Konyhafelszerelési webáruházban

 

Tartalomhoz tartozó címkék: eszköz sütéshez